Daca ai un bebelus, probabil ai primit numeroase sfaturi, solicitate sau nu, in ceea ce priveste imbracarea lui in orice sezon. Stim cu totii ca in tara noastra, parintii si bunicii au tendinta de a ,,infofoli” copiii de teama sa nu raceasca. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca sfaturile medicilor nu sunt luate in calcul, ci doar miturile. Infofolirea copiilor este periculoasa, mai ales in cazul bebelusilor care nu isi pot regla temperatura corpului. Multi parinti sunt surprinsi cand afla ca bebelusul nu plangea din cauza colicilor, ci din cauza ca este prea gros imbracat, chiar si in casa. 

 

In primul rand, trebuie sa stii cu atat bebelusii, cat si copiii nu au nevoie de prea multe haine in plus fata de un adult. Cateodata, este suficient un singur strat in plus pentru ca ei sa se simta confortabil. 

Infofolirea si teama de raceala 

Unul dintre cele mai populare mituri din tara noastra spune ca un copil trebuie imbracat cat mai bine in sezonul rece, iar fularul trebuie sa acopere nasul si gura. De-a lungul timpului, oamenii au observat ca afectiunile respiratorii sunt mai dese in perioada rece si probabil s-au gandit ca s-au imbolnavit cand s-au imbracat mai subtire. Este adevarat ca toamna si iarna virusurile se simt cel mai bine, iar din cauza aerului rece, nasul si gatul devin mediul ideal pentru ca acestea sa se dezvolte. Insa, fularul pus peste nas si gura nu ajuta, din contra. Umiditatea formata nu va face decat sa ajute virusurile sa se dezvolte mai bine.

Acestea fiind spuse, putem trage concluzia ca nu infofolirea ajuta la protejarea impotriva virozelor de sezon, ci un sistem imunitar sanatos, care lupta cu virusurile in fiecare zi.  

Ce este layering-ul? 

Cu toate acestea, cum putem imbraca un copil in sezonul rece, astfel incat sa ne asiguram ca se simte confortabil? Cea mai simpla si recomandata metoda este layering-ul. Aceasta presupune imbracarea copilului cu mai multe straturi de haine, ce pot fi inlaturate sau adaugate in functie de locatie. 

Avand in vedere ca este iarna, iti vom prezenta aceasta metoda adaptata temperaturilor sub 3 grade. Tinuta copilului va fi compusa din stratul de baza, stratul intermediar si stratul exterior. 

Stratul de baza este cel care se imbraca direct pe piele si care nu va fi dat jos pe parcursul zilei. Acesta poate fi compus din body si pantalonasi, bluza si colanti sau in cazul in care este foarte frig si se va petrece mult timp afara, se va adauga si un maieu. 

 

Stratul intermediar este compus din pantaloni din bumbac sau lana, iar daca temperaturile sunt negative, pantaloni vatuiti si pulover sau hanorac. Ideal ar fi ca hanoracul sa aiba fermoar si puloverul sa fie de tip cardigan, pentru a fi descheiate in momentul in care se intra intr-o locatie unde este foarte cald. Pe site-ul nostru vei gasi numeroase hanorace copii, excelente pentru orice anotimp.