Un somn odihnitor este vital pentru dezvoltarea armonioasa a copilului si pentru mentinerea unei stari de sanatate foarte bune. Cu toate acestea, din anumite motive, cateodata copiii au somnul agitat, in special pe timpul iernii. In cele ce urmeaza, iti prezentam cateva dintre aspectele de care sa tii cont pentru a-i asigura copilului tau cel mai dulce somn. 

Verifica temperatura in camera 

Temperatura ideala pentru somn, atat pentru copii, dar si pentru adulti, nu ar trebui sa depaseasca 21 de grade Celsius. O temperatura prea mare va determina corpul sa se incalzeasca in timpul somnului si va agita copilul. De asemenea, aerul uscat poate crea numeroase neplaceri si o temperatura foarte ridicata inseamna un aer extrem de uscat. 

Aeriseste inainte de somn 

Aerul proaspat ajuta la crearea mediului perfect pentru somn. Fa-ti un obicei din a aerisi casa de cateva ori pe zi, chiar si cand sunt temperaturi extrem de scazute. Se recomanda aerisirea camerei cu maxim o ora inainte de somn si iti garantam ca vei observa diferenta. Copilul tau va adormi mult mai repede si va avea un somn odihnitor. 

Pijamale de calitate 

Stiai ca foarte mult conteaza si pijamalele? Daca sunt prea groase, prea subtiri, prea largi sau prea stramte, copilul nu se va simti confortabil si se va agita in somn. Foarte important este si materialul din care sunt confectionate acestea. De aceea, iti recomandam sa alegi intotdeauna pijamale din materiale naturale, asa cum este bumbacul. 

 

Pijamalele de la BEBE KIKI sunt realizate astfel incat sa fie prietenoase cu pielea delicata a copiilor si sa asigure tot confortul necesar unui somn cu adevarat odihnitor. Te sfatuim sa ai in casa si o pijama mai groasa, pentru serile in care din diverse motive ar putea sa nu functioneze caldura. 

 

 

Stiai ca si lenjeria de pat joaca un rol important? 

Poate te intrebi cum contribuie lenjeria la modul in care se odihneste copilul. Ei bine, daca lenejeria de pat nu este din materiale naturale, daca este prea groasa sau prea subtire, somnul nu va fi deloc placut. O lenjerie prea groasa va incalzi corpul copilului in timpul somnului. O lenjerie prea subtire pentru iarna va tine racoare si nu va fi deloc placut. Lenjeriile din materiale sintetice nu permit circulatia corecta a aerului si vor incuraja transpiratia noctura. De aceea, este bine sa alegi doar lenjerii din materiale naturale. 

Fara surse de distragere a atentiei 

Nu in ultimul rand, trebuie sa discutam si despre surse de distragere a atentiei. Copiii nu trebuie sa doarma doar in conditii de liniste perfecta si intuneric total, insa nu este bine nici sa aiba in camere surse de distragere a atentiei. Stim ca veiozele de tip proiector arata foarte bine, insa imaginile ce se rotesc s-ar putea sa nu permita copilului sa aiba un somn adanc. Daca este nevoie de lumina in camera, alege o sursa difuza, eventual o veioza cu un bec inteligent, caruia ii poti controla intensitatea si culoarea. 

 

Spram ca aceste informatii sa te ajute pentru a-i oferi copilului tau un somn odihnitor!