Copiii au nevoie in permanenta de haine noi deoarece au un ritm de crestere alert. Probabil ai observat si tu ca ii cumperi haine pe care abia astepti sa le poarte si pana sa te obisnuiesti cu ele, deja au ramas mici. In cazul acesta, cel mai bine este sa alegi intotdeauna haine din materiale naturale, la preturi excelente si pe care sa le poti da mai departe fie prietenilor care au copii, fie sa le donezi. La fiecare schimbare de anotimp, este cazul sa faci ordine in garderoba copilului tau si sa o organizezi, iar in continuare iti vom spune cum poti proceda. 

 

Sorteaza hainele 

Primul pas este sortarea hainelor, in functie de sezon. Unele haine pot fi purtate tot timpul anului, asa ca este nevoie doar sa vezi daca mai sunt bune din punct de vedere al marimii. Prima etapa a sortarii este inspectia rapida a hainelor. Verifica daca nu prezinta diverse defecte care le pot face nepurtabile. Apoi, urmeaza ,,momentul decisiv”: probarea hainelor. Inainte de a schimba toata garderoba copilului, este bine sa il pui sa probeze hainele, deoarece poti avea o surpriza placuta, iar unele articole vestimentare pot fi bune inca un sezon. Noteaza-ti pe o lista ce fel de haine are copilul si ce ar putea avea nevoie, astfel incat garderoba sa fie perfecta pentru un nou sezon. 

 

Aranjarea hainelor in dulap 

Urmatorul pas este aranjarea hainelor in dulap. Tu stii cel mai bine care este modalitatea prin care vei accesa cel mai repede hainele celui mic. Unele persoane prefera sa aranjeze hainele in functie de tipul acestora: tricouri, pijamale, pantaloni, haine de exterior, bluze cu maneca lunga, hanorace copii si asa mai departe. Altele, aranjeaza hainele in functie de destinatia lor: haine pentru stat prin casa, haine pentru gradinita, haine pentru activitati, haine de iesit in oras si asa mai departe. Indiferent de modul in care alegi sa aranjezi hainele in dulap, este important sa le gasesti intotdeauna si sa nu te grabesti dimineata, cand trebuie sa duci copilul la cresa, gradinita sau scoala. 

 

Donare si reciclare 

Nu in ultimul rand, trebuie sa discutam si despre acest aspect. Stiai ca industria fashion este cea care polueaza cel mai mult la nivel global? Probabil nu te-ai fi asteptat la asta, insa anual se arunca milioane de tone de haine si se produc altele. Ce putem face in aceasta situatie pentru a limita impactul asupra mediului? Daca in urma sortarii, ai observat ca anumite haine ale copilului tau nu mai sunt bune pentru ca sunt rupte, decolorate sau scamosate, nu le arunca! Le poti duce la un centru de reciclare special realizat pentru haine. In ultimul timp, tot mai multe magazine de haine si centre comerciale au pus la dispozitie containere pentru reciclarea hainelor. 

Hainele in stare buna, dar care sunt mici se pot dona fara probleme fie cunoscutilor care au copii, fie diferitelor organizatii care strang haine pentru a le dona copiilor care au nevoie de acestea. 

 

Speram ca aceste sfaturi sa te ajute pentru a organza garderoba copilului la inceput de fiecare sezon!