Viața ta înainte de a fi mamă

Îți mai aduci aminte cum era viața ta înainte să devii mamă? Îți mai amintești care erau pasiunile tale, lucrurile care te interesau, visurile pe care le aveai? Dacă primul tău instinct îți spune că nu, am vrea să știi că te înțelegem.

Maternitatea este cea mai provocatoare schimbare din viața unei femei, ea vine la pachet cu misiuni imposibile când diminețile încep foarte devreme, nopțile devin albe, emoțiile sunt copleșitoare în primii ani, iar pentru toate acestea nu există un manual cu instrucțiuni.

 

Locul unde se întâmplă magia

Mamuki – tribul mamelor este comunitatea în care ne putem împărtăși una alteia sutele de lucruri care ne definesc, pe lângă cea mai importantă calitate a noastră: aceea de a fi super mame!

Să faci parte dintr-un trib îți dă șansa să te privești în sute de oglinzi deodată din care se reflectă experiențe diferite în care te regăsești, emoții pe care le-ai trăit, tristeți care te-au copleșit la un moment dat și mai ales, îți oferă perspective la care încă nu te-ai gândit.

Unicitatea fiecăreia dintre femeile minunate din trib este fascinantă, avem povești de viață complet distincte, ocupații diferite și totuși avem la bază un set valori comune. Valori care ne unesc, prin care putem să contribuim în mod pozitiv la starea de bine a celeilalte.

Tribul mamelor îți oferă un mediu sigur în care să poți interacționa așa cum simți, în limitele confortabile pentru tine; un cadru relaxat în care să comunici cu alte mămici uimitoare care te vor inspira cu poveștile lor de viață, unde chiar tu vei fi la rândul tău sursă de inspirație pentru ele.

 

Cum a luat ființă tribul?

Tribul mamelor  este un grup de suport și dezvoltare personală pentru mame, un concept născut din principala nevoie umană: nevoia de conectare.

Mamele au nevoie să fie auzite, să fie văzute, să fie ascultate și cine poate să o facă mai bine decât un grup de femei care trăiesc experiențe asemănătoare, se luptă cu aceleași neputințe, simt aceleași dureri, se confruntă cu mii de stări contradictorii care se schimbă cu o viteză năucitoare.

Probabil că nicio femeie nu a experimentat trăiri mai intense decât cele când a devenit mamă. Drumul în sine spre mămicie este un carusel de emoții, de la primele liniuțe pe test, la fiecare control ginecologic în care privești nedumerită, cu ochii plini de lacrimi spre ecranul alb negru încercând să îți dai seama dacă ființa pe care o iubești cel mai mult de la zi la zi e sănătoasă, întreagă, în parametrii aparatului de ultimă generație din cabinet.

Din discuțiile purtate cu zeci de mame am realizat că niciuna dintre noi nu a bănuit cum ni se va schimba viața după nașterea bebelușului, cu atât mai mult cu cât o vreme în urmă erau destul de puține grupuri de suport pe rețelele de socializare, iar acelea care existau deja nu ne erau cunoscute.

Aveam mii de întrebări de care eram conștiente: ce fel de mame vom fi, dacă îl îngrijim pe bebe cum trebuie, dacă îl hrănim suficient, dacă vom face față puseelor de creștere sau miturilor despre alăptare, dar mai ales celelalte mii de întrebări de care încă nu eram conștiente. Fiindcă maternitatea este un târâm necunoscut, pe care îl cucerești cu fiecare etapă de dezvoltare a micuțului tău.

Mamuki - tribul mamelor a luat naștere dintr-un milion de motive, toate strâns legate de copiii noștri. Întrebări, nesiguranțe, frici, angoase, aspirația la o lume mai bună pentru ei, nevoia de a ne orienta spre un stil educativ blând și adecvat vremurilor în care trăim.

Toate ne iubim copii enorm și vrem tot ce este mai bun de la noi în relația cu ei. Dar știm dejă că nu poate fi ușor să lupți cu bagajele emoționale pe care fiecare dintre noi le avem, dar este un proces conștient și continuu.

Să fim mame este superputerea noastră și chiar dacă uneori privim cu amărăciune la suita de sacrificii pe care am fost nevoite să le facem, uitându-ne în jos către ființele adorabile pe care le-am creat, ne dăm seama că a meritat fiecare secundă.

 

Comunitatea din care îți dorești să aparții este alegerea ta

În cele din urmă, am dori să facem o precizare: suntem conștiente că există multe grupuri de calitate, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Lumea poate fi mai bună doar dacă efortul este comun! Alegerea de a face parte din mai multe grupuri de suport pentru mame este la îndemâna fiecareia dintre noi, important este să rezonezi, să împărtășești valorile grupului din care faci parte, să simți că aparții.

Dacă vrei să faci parte dintr-o comunitate de mame empatice, super puternice, conectate deocamdată la nivel virtual pentru că atâta ne permit vremurile ciudate în care ne dăm toată silința să ținem pasul cu toate provocările de a fi mame, te așteptăm să te alături: https://www.facebook.com/groups/mamukitribulmamelor/