Botezul este fără îndoială unul dintre cele mai emoționante evenimente din viața unui copil. De fapt este și primul eveniment din viața bebelușului, așa că nu este de mirare că toți cei dragi vor dori să îi fie alături în ziua cea mare. În comparație cu nunta, botezul întotdeauna este un eveniment intim, la care sunt invitate doar persoanele foarte apropiate: rude și cei mai buni prieteni ai părinților. În funcție de numărul de invitați și de preferințele părinților, botezul se poate organiza și acasă, fie la părinți, fie la nași sau într-o locație liniștită, care să asigure tot ceea ce este nevoie pentru a crea amintiri pentru o viață întreagă. 

 

Din fericire, botezul nu a devenit un eveniment comercial, ci și-a păstrat însemnătatea, așa că se pune mai mult accent pe taina botezului decât pe petrecere. Astfel, părinții și nașii își doresc să afle cât mai multe despre cum se va desfășura botezul, despre tradițiile pe care le pot urma și despre însemnătatea fiecărei etape din slujba de botez. 

 

Un rol important în eveniment îl are și trusoul pentru botez. Acesta este indispensabil și cuprinde tot ceea ce are nevoie bebelușul pentru a fi creștinat. Nu trebuie să îți faci griji dacă auzi pentru prima dată de acest termen, deoarece în continuare îți vom explica în detaliu ce trebuie să conțină un trusou pentru botez și de unde poți să îl cumperi. 

 

În primul rând, trebuie să știi că nașa este cea care trebuie să se ocupe de cumpărarea trusoului și a hăinuțelor în care va fi îmbrăcat bebelușul imediat după botez. De asemenea, menționăm și faptul că există trusouri atât pentru fetițe, dar și pentru băieței sau trusouri universale, cu diferite motive, care te vor impresiona prin frumusețea acestora. Îți recomandăm să achiziționezi online trusouri botez, de la magazinul bebekiki.ro. Astfel, economisești timp și chiar și bani, deoarece prețurile sunt excelente. 

Așadar, ce trebuie să conțină trusoul pentru botez? În principal, un trusou este format din articole necesare atât pentru bebeluș, dar și pentru preot. În primul rând, va fi nevoie de o pânză de mir, o pânză albă în care va fi înfășurat copilul imediat ce va fi scos din cristelniță. De obicei, această pânză este păstrată la loc de cinste și nu se aruncă. Această pânză poate fi personalizată cu numele bebelușului sau poate fi simplă, imaculată. 

 

În completarea pânzei de mir, va fi nevoie și de o fașă, pe care va fi așezat bebelușul pentru a fi îmbărcat. De obicei, aceasta este o fașă albă, care are un metru lungime. De asemenea, poate fi personalizată. Se poate alege și un prosopel pentru a șterge cât mai bine bebelușul. 

 

Un alt obiect important este și sticluța pentru mir, care va fi folosită atât în timpul slujbei, de către preot, dar și a doua zi, la băița pe care o vor face nașii. Nu trebuie să lipsească nici o cutiuță pentru păr: în timpul botezului, preotul va tăia o șuviță mică și cu siguranță îți vei dori să rămână amintire. Nu uita nici de săpun, care va fi oferit preotului înainte de scufundarea copilului, pentru a se spala pe mâini. 

 

Acestea au fost în mare doar câteva dintre obiectele pe care trebuie să le conțină trusoul, practic strictul necesar. Se mai pot adăuga și: prosop pentru preot, batistă, cruciulițe, scutece, o icoană, bijuterii și așa mai departe. 

 

În încheiere, sperăm ca aceste informații să îți fie de folos!