Cine spune că zilele ploioase nu pot fi distractive pentru copii? Aceștia se pot distra de minune în aer liber chiar și în zilele ploioase, în care ai crede că nu ai ce face afară. Vă prezentăm câteva activități haioase de pus în practică în cazul în care ați rămas în pană de idei.

  1. Alergatul și săritul în bălți - sunt sigură că cei mici nu au nevoie de instrucțiuni pentru această activitate super distractivă. O recomandăm cu mare căldură și părinților, care se pot lăsa și ei purtați de val și să redevină copii. De asemenea, puteți încerca sărituri în care să faceți picăturile să sară cât mai sus, puteți face chiar și concurs de sărituri. În plus, puteți inventa diverse joculețe: să vă învârtiți și să vă transformați în diverse animale de apă, să stați într-un picior cât mai mult timp posibil etc. Asigurați-vă că cei mici au încălțăminte potrivită ca să nu-și unde picioarele – puteți alege de pe BebeKiki.ro cizmulițe de cauciuc pentru fete sau cizmulițe de cauciuc pentru băieți.

  2. Cântatul și dansatul în ploaie - beneficiile acestei activități sunt multiple, muzica și dansul stimulează abilitățile motorii și de coordonare și sunt mijloace prin care copiii învață despre lume, încă de la varste foarte mici. Combinate cu ploaia, distracția este garantată pentru că îi binedispune pe copii (și pe adulți, dacă se lasă purtați de val și se lasă teleportați imaginar în propria copilărie).

  3. Mersul desculț prin noroi sau prin iarba udă, dacă vremea o permite - mergând desculț copilul poate să simtă mult mai bine mediul, texturile pe care calcă, datorită terminațiilor nervoase din picioare, acestea fiind printre cele mai sensibile părți ale corpului și care se activează atunci când simt presiune și mișcare și trimit creierului semnale despre poziția și echilibrul corpului. Astfel, mersul desculț îl face pe copil mai atent, mai conștient, mai concentrat, îl ajută să-și ajusteze mai ușor și mai rapid poziția corpului atunci când e necesar.

  4. Plimbarea bărcuțelor de hârtie pe apă - construiți acasă mai multe bărcuțe din hârtie albă sau colorată și lăsați-le să plutească prin bălți. Le puteți pune nume sau puteți crea diverse povești despre pirați sau orice altceva știți că i-ar plăcea copilului. Inclusiv le puteți lăsa să se scufunde (dar să vă asigurați că apoi le strângeți și le duceți la gunoi - daca e posibil, chiar la un tomberon unde se colectează hârtia pentru reciclat).

  5. Duș la copac – sigur vă amintiți de când eram mici cum scuturam crengile încărcate cu apă ale copacilor ca să ne facem o baie pe cinste.

Sperăm să vă placă sugestiile noastre, acestea fiind încercate și de noi alături de copii și vă putem spune că a fost o experiență minunată de fiecare dată. Vă dorim distracție plăcută chiar și pe vreme ploioasă și mohorată!