Ce poate fi mai bun pentru cresterea si dezvoltarea corecta a unui copil decat un somn odihnitor? Somnul este extrem de important in copilarie, asa ca trebuie sa ii asiguri copilului tau cele mai bune conditii posibile, atat pentru somnul de peste zi, dar si pentru cel de noapte. Un copil odihnit este un copil care se va dezvolta armonios din punct de vedere fizic si psihic si care va fi nerabdator sa inceapa ziua. 

 

Ce inseamna somn odihnitor? Probabil ti s-a intamplat si tie, nu de putine ori, sa te trezesti cu oboseala, eventual si cu o durere de cap sau o senzatie de irascibilitate, chiar daca ai dormit cele opt ore recomandate. In realitate, desi ai impresia ca ai dormit suficient, adevarul este ca din anumite motive, te-ai miscat in somn si astfel nu ai putut sa te odihnesti corespunzator. Daca nu exista un motiv de care sa stii, cel mai probabil te-au deranjat anumiti factori, cum ar fi temperatura din camera (prea cald sau prea frig), pijamaua, salteaua, lenjeria de pat sau anumite zgomote. De cele mai multe ori, copiii se agita in timpul somnului din cauza temperaturii din camera si din cauza pijamalei. 

 

Multi parinti nu aleg pijamale copii adecvate sezonului si varstei. Cea mai mare greseala pe care o pot face parintii este sa aleaga pijamale prea groase, crezand ca in timpul somnului, copilului ii va fi frig sau cu o marime necorespunzatoare. Este bine sa alegi pijamale comode pentru copil, nici prea mari, dar nici stramte, insa una dintre greselile pe care o fac parintii este sa cumpere pijamale prea mari, care se pot rasuci in timpul somnului, provocand disconfort. 

 

Astfel, este extrem de important sa alegi pijamale pentru copii adecvate varstei si sezonului. Cele mai bune pijamale sunt fara indoiala cele din bumbac. Acestea permit corpului sa isi mentina o temperatura optima si sunt prietenoase cu pielea. Alege intotdeauna pijamale realizate din 100% bumbac si copilul tau va avea un somn odihnitor. 

Cum alegi temperatura in functie de sezon? 

Multi parinti cred ca un copil este extrem de diferit de un adult si astfel au tendinta de a-l imbraca foarte gros, crezand ca ii este frig. De aceea, somnul poate fi perturbat. Este important sa alegi intotdeauna pijamale adecvate sezonului si temperaturii din camera. Spre exemplu, temperatura din camera nu ar trebui sa depaseasca 22 de grade Celsius, astfel incat corpul sa isi poata regla temperatura in timpul somnului si sa nu apara senzatia de cald. 

In sezonul rece, poti opta cu incredere pentru pijamale cu maneci si pantaloni lungi, cu mansete si cu guler putin ridicat. Acestea sunt extrem de comode si vor tine de cald exact cat trebuie. 

Pentru sezonul cald, este bine sa alegi fie pijamale cu maneca si pantaloni lungi extrem de subtiri, in cazul in care copilul vrea sa doarma fara patura, iar pentru noptile caniculare, opteaza pentru pijamale scurte. 

 

Pe site-ul nostru gasesti numeroase pijamale pentru copii, pentru toate gusturile si adecvate fiecarui sezon.